Румен Радев за Бойко: Няма нищо по-страшно от активната глупост! Депутатите да направят кръгом и бегом

Румен Радев за Бойко: Няма нищо по-страшно от активната глупост! Депутатите да направят кръгом и бегом
A A+ A++ A

За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Преди половин месец си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. Това каза президентът Румен Радев, след като посети „Пирогов“, предаде БГНЕС.

За мен дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм. Уважаеми депутати, дарението за мен е личен акт, ако държите да се равнявате по президента, има лесно решение: кръгом и бегом към месец март, сега си дарете и мартенските заплати, обърна се президентът към депутатите.

Трябва да има ясно управление на кризата. Говорих и с проф. Балтов, вирус ще има и след 13 май, ние пак ли ще стоим в това положение. Сега трябва да мислим как безопасно и бързо ще излезем от това състояние, добави Радев.

Фактът, че имаме над 30 заразени медици е достатъчно тревожен и ще призова да се оборудват по-бързо с лични предпазни средства и всички останали болници, каза още президентът. Нямаме реаниматори, вирусолози – трябва да мислим за добрия им социален статут след кризата, добави Радев.

31 пациенти се лекуват в Пирогов, 6 души са в интензивно отделение в момента, каза проф. Асен Балтов, началник на лечебното заведение. Имаме още 25, които са в средно тежко и тежко състояние с необходимост от кислородна терапия. Държавата е направила каквото трябва до този момент, добави Балтов и каза още, че всички медици в Пирогов имат необходимите предпазни средства.

Държавният глава коментира и нестихващата конфронтация между институциите и отговори на думите не премиера Бойко Борисов от края на миналата седмица, който го оприличи на „злобна свекърва“.

„По-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“, заяви Радев пред журналистите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »