Радев: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха!

Радев: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха!
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев призова днес депутатите да дарят и заплатите си за март за борба с коронавируса, а след негови думи във връзка с мерките по време на извънредното положение предизвикаха реакцията на представители на правителството.

Държавният глава отново предупреди, че закъснява с мерките, които да предпазят страната от социално-икономическа катастрофа.

„Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“. Така президентът отговори на премиера, който преди няколко дни нарече държавния глава „зла свекърва, която само критикува“.

Президентът коментира решението на парламента депутати и министри да дарят заплатите си по време на извънредното положение:

„Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм, уважаеми народни представители. Ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изказвания, има лесно решение: кръгом и бегом обратно към месец март. Сега си дарете и мартенските заплати“.

Радев призова управляващите да помислят и за психическото здраве на нацията:

„Хората, които вземат тези решения, са сити хора. Много българи има вече, които гладуват. Затова казвам: не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“.

Президентът не отговори на въпроса дали ще наложи вето на актуализацията на бюджета и на поправките в закона за извънредното положение:

"Промените в Закона днес ги очаквам да постъпят в президентската институция. Когато ги разгледам, ще взема своето решение“.

Припомни, че заедно със здравните мерки, трябват и убедителни мерки за борба със социално икономическата криза:

"Има вече прохождане за част от тези мерки, но все още сме далеч от желаното".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"