Наша медицинска сестра с ужасяващ разказ за разпространението на пандемията в Америка

Наша медицинска сестра с ужасяващ разказ за разпространението на пандемията в Америка
A A+ A++ A

Поради пандемията всички медицински сестри в САЩ бяха прехвърлени в болниците, независимо от специалността им. Аз съм медицинска сестра в детска градина, но и мен ме извикаха. Това каза българката Катя Димова, която е медицинска сестра в Бронкс, САЩ, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„В болниците ситуацията е много тежка. Няма свободни легла. За лекарите и сестрите нямат маски. Хората са много изморени и притеснени за своите семейства“, разказа тя.

„Най-хубавото нещо в САЩ е, че независимо от статуса си, дали си легален или не, можеш да бъдеш прегледан, ако се съмняваш за заразяване с коронавирус“, каза Димова.

Тя сподели още, че мъжът ѝ е заразен. „Кашлицата е страшна, температурата не спада 12-13 дни. Колегите се съмняват, че и аз съм заразена. Тестът ми ще излезе утре“, разкри българката.

„Метрото е празно. Хората се стремят да не излизат. Всички се страхуват. Смъртта е най-вече в старческите домове. Там хората са възрастни и не се знае кой е заразен. Ситуацията беше подценена, защото го квалифицираха като грип. Късно се затвориха училищата и това се отчита за грешка, но е вече късно“, каза още медицинската сестра.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"