Премиерът: Възмутен съм, моментално да бъдат уволнени всички в Българска банка за развитие

Премиерът: Възмутен съм, моментално да бъдат уволнени всички в Българска банка за развитие
A A+ A++ A

Целият борд на Българската банка за развитие ще бъде освободен. Възмутен съм от това, което са направили , заяви премиерът Бойко Борисов по повод изнесената информация, че ББР е отпуснала 75 милиона лева кредит на колекторска фирма. 

Главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев и останалите от Управителният съвет ще бъдат освободени, след като медийни публикации разкриха, че те са отпуснали кредит за 75 млн. лв. на колекторска фирма. В последствие ББР опита да обяси, че това по тяхна собствена антикризисна мярка, но обяснението не издържа, тъй като самият процес по финансирането е започнал преди разразяването на епидемията в България.

“Министърът на финансите ми каза, че никой с него не е говорил за това. И министърът на икономиката, който е принципал на ББР, също. И съм му наредил изпълнителните директори в Борда незабавно да бъдат освободени. ББР действа като всяка останала банка . Затова принципалът да свиква Борда и да освобождава всичко в него“, нареди Борисов.

Това не звучи добре. Не знам колко е законно и колко е морално, но определено не звучи добре. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира кредита, отпуснат по време на извънредно положение в размер на 75 милиона лева отпуснат от  Българска банка за развитие (ББР). Държавната финансова институцията е кредитирала с голямата сума дружеството "Свети Георги груп", част от групата на най-големия колекторски конгломерат „С.Г. груп“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »