МОН: Над 2000 образователни материали има вече в националната онлайн библиотека

МОН: Над 2000 образователни материали има вече в националната онлайн библиотека
A A+ A++ A
Вече 2353 образователни материали и 4066 файла към тях са качени в Националната електронна библиотека на учителите, която бе създадена от Министерството на образованието и науката преди седмица. 50 000 потребители са посетили платформата. Изтеглените образователни ресурси надхвърлят  131 000. 
 
Хранилището за електронно съдържание дава възможност за създаване и споделяне на авторски обучителни материали от над 80 000 учители в страната, 236 експерти по различни учебни предмети от Регионалните управления на образоването и педагозите от над 350 български неделни училища от 52 държави в света. 
 
Националната електронна библиотека бе създадена, за да може в нея да се натрупа педагогически материал, споделен опит и иновативни практики, които да бъдат както в подкрепа на учителите, така и за развитието на педагогическата наука. 
Материалите могат да се използват и от студентите по педагогика, на които тепърва предстои да влязат в българското училище, както и за обучението във висшите училища в страната. 
 
Учителите могат да публикуват в хранилището и да ползват материали на свои колеги - дидактически и методически, видео уроци, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, презентации, занимателна педагогика и проекти, които включват изследователска ученическа работа.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »