Поклон! Д-р Нели Пандова е вторият лекар, починал от коронавируса

Поклон! Д-р Нели Пандова е вторият лекар, починал от коронавируса
A A+ A++ A

Рано тази сутрин стана ясно, че още една лекарка е починала, след заразяване с коронавирус. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. Тя е издъхнала в спешното приемно отделение на Александровска болница в София. Това е 61-годишната д-р Нели Пандова – Илиева.

Тя е работила в Центъра за спешна медицинска помощ - София (ЦСМП), казаха от там. По данни на секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов лекарката е била  констатирана с коронавирусна инфекция и е лекувана в Университетската болница "Света Анна", след което е показала две отрицателни проби и е изписана.

Впоследствие обаче отново се е почувствала зле и към момента на повторното й приемането в  лечебно заведение е била в тежко състояние, починала е към момента на повторната хоспитализация в събота вечер. 

Екипът на ЦСМП – София изказва най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова – Илиева! Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!, казаха от там, цитирани от в. Монитор.

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно!  Поклон пред паметта й! Светъл път!, написаха в социалните мрежи нейните колеги.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »