Дерайлирал влак спря за часове движението по Подбалканската линия

Дерайлирал влак спря за часове движението по Подбалканската линия
Pixabay
A A+ A++ A

От 08:05 ч. е възстановено движението на влаковете през гара Нова Загора, след като в 03:20 ч., във входните стрелки - страна Хан Аспарух, при транзитно преминаване на товарен влак на частен жп превозвач, дерайлираха 10 вагона от 25-вагонната композиция (2 078 т), превозваща пиритен концентрат от Златица за Бургас.  Това наложи преустановяване на движението на влаковете през гара Нова Загора.

Бързият влак 8627 от София за Бургас беше отклонен през гара Тулово и е пристигнал в Бургас с 97 мин. закъснение.

Пътниците от пътнически влак 80230, пътуващ по направление Ямбол-Стара Загора, и съответно пътниците от влак 80301 Коньово-Ямбол са превозени с автобуси в участъка гара Коньово-Стара Загора.

Нанесени са щети на приблизително 200 м железен път, повредени са стълб на контактната мрежа, елементи на осигурителната техника и др.

На място са аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура” за освобождаване на жп линията от дерайлиралите вагони и започване на възстановителни дейности по разрушения железен път.

Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт ще разследва причините за инцидента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »