Почина легендарен актьор от "Американски пай" и "Модерно семейство"

Почина легендарен актьор от "Американски пай" и "Модерно семейство"
A A+ A++ A
Четирикратният носител на "Еми", комикът Фред Уилард, герой от сериалът "Модерно семейство" и филми като "Сватбеният агент" и "Американски пай", почина на 86 години. Това бе съобщено от неговия агент, предаде АФП.
 
Неговата дългогодишна приятелка и колежка Джейми Лий Къртис туитва "Благодаря за болките в корема от смях, господин Уилард".
 
"Фред Уилард беше най-забавният човек, с когото някога съм работил. Той беше мил, прекрасен човек", туитва актьорът Стив Карел.
 
Самият Уилард също наскоро отдаде почит на две други легенди на шоубизнеса, певецът Литъл Ричард и колегата си комик Джери Стилър, които също починаха този месец.
 
Съвременната публика познава Уилард като телевизионния баща на героя Фил Дънфи в хитовия ситком на ABC "Модерно семейство".
 
Но дългогодишната му кариера накара публиката да се смее в ансамбъл от филми като "В очакване на Гуфман", "Остин Пауърс", "Гаджето на майка ми" и др.
 
Уилард стартира театрална кариера когато се премества в Ню Йорк в края на 50-те години. Първоначалната му работа включва продукция "Отчаяни часове", където той работи с бъдещия си комедиен партньор Вик Греко. По-късно те правят шоуто "Уилард и Греко", играейки го в района на Гринуич Вилидж. Комедийният дует постигна известен успех в турнета и участия в "Шоуто на Дийн Мартин", "Часът на комедията с братя Смутърс" и "Вечерно шоу".
 
Уилард също изигра Ханк Макдугал в по-късните сезони на сериала на CBS "Всички обичат Реймънд".
 
Уилард притежава и наградата за постижения в кариерата "Арт Гилмор" за 2015 година.
 
Агентът му Майк Айзенщат не уточни причината за смъртта на Уилард, нито къде е починал актьорът. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »