Турция започва да приема отново здравни туристи

Турция започва да приема отново здравни туристи
A A+ A++ A

Турция започва да приема отново здравни туристи. Пациентите от 31 страни, сред които и България, ще могат да пристигат в страната. Необходимо е пациентите първо да се регистрират в листата на фирмата „Международни здравни услуги“ към турското здравно министерство. Сайтът е достъпен на английски, арабски, руски, турски и френски език.

След предварително одобрение на заявката, разрешително писмо за пътуването ще бъде изпращано на съответните институции в страната, от която е пациентът, предаде БНР.

Пациентите могат да бъдат придружавани максимум от 2 лица. Всички те ще бъдат допускани на територията на Турция, ако покажат документи за негативен тест за коронавирус в родната им страна в последните 48 часа. Друга възможност е при влизaнe в Турция нa пaциeнтитe и на тeхнитe придружитeли да ce направят PСR-тecтoвe зa COVID-19 cрeщу зaплaщaнe или да ce взeмaт прoби зa PСR-тecт.

След като влязат на територията на страната, желаещите да получат лечение в Турция, ще бъдат настанявани в лечебните заведения, с които имат договорка и никъде другаде.

Вестник „Хюррийет“ съобщи, че се очаква турските болници да се върнат към нормалното си функциониране и да примат редовните пациенти от 1 юни. Броят на пандемичните болници в страната щял да бъде постепенно намален, твърди изданието, но допълва, че в някои големи градове като Истанбул и Анкара с по-голям брой заразени, те ще продължат да функционират. По-рано правителството обяви всички болници, които отговарят на определени минимални критерии, за пандемични и ги задължи да приемат болни с COVID-19. За момента обаче липсва официално потвърждение на изнесената от вестника информация.

В края на май турските авиолинии подновяват 60% от вътрешните, както и международните си полети до 22 дестинации в 19 страни, но България не е сред тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »