Слънчев понеделник

Слънчев понеделник
A A+ A++ A

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността над източните и южните райони. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от север-северозапад. Дневните температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 18° и 23°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, а по най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. Силният северозападен вятър ще отслабне и през деня деня ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »