Отиде си бившият транспортен министър и зам.-кмет на София Вилхелм Краус

Отиде си бившият транспортен министър и зам.-кмет на София Вилхелм Краус
A A+ A++ A

"С безкрайна мъка съобщаваме, че след кратко боледуване в петък ни напусна Вилхелм Краус - нашият съпруг, баща и дядо!", съобщиха днес от семейството на бившия министър от близкото минало. Той е издъхнал след кратко боледуване.

"От този свят достойно и с усмивка, както и живя, си отиде човекът, дарявал винаги ум и сърце в професионалните си ангажименти, верен докрай на своите приятели и колеги и влюбен до болка в семейството си. Вилхелм Краус е роден на 24 април 1949 г. в София. "Винаги ще бъдеш с нас! От семейството", се казва още в жалейката.

71-годишният Краус е завършва ВМЕИ, специалност "Експлоатация на автомобилния транспорт". От 1992 до 1997 г. беше столичен зам.-кмет на София. През 1999г. Костов го освободи от кабинета заради структурни и персонални промени. Беше министър на транспорта и в служебния кабинет на Стефан Софиянски. После се занимаваше с частен бизнес, както и синовете му Антон и Михаил. По-малкият от тях бе похитен от бандата на "Наглите", които му отрязаха пръст, но след платен крупен откуп го върнаха на близките му.

Поклонението ще се състои във вторник, 09.06.2020 г. от 14 ч. в "Св. Седмочисленици", София, съобщиха от семейството.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"