БСП иска минимална заплата 350 лв. и двукратно увеличение на пенсиите през 2013 г.

БСП иска минимална заплата 350 лв. и двукратно увеличение на пенсиите през 2013 г.
Надявам се да бъде сформиран един общ фронт от всички демократични партии за истинска битка за едни по-честни изборни правила, каза още Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП настоява от началото на 2013 г. минималната работна заплата да стане 350 лв., а пенсиите да бъдат вдигнати с поне 11%, обяви депутатът Мая Манолова в Кюстендил.

Социалистите ще настояват за повторно увеличение на пенсиите от 1 юли 2013 г. и за компенсация на инфлацията с по 150 лв. за Коледа, посочи още Мая Манолова, цитирана от bTV.

Депутатът от „Коалиция за България“ определи като „геноцид“ политиката на ГЕРБ на фона на растящите цени на горивата, тока, храните.

Мая Манолова изрази мнение, че управляващите не само трябва да осигурят вдигането на доходите, но и стимули за работодателите.

„Ще настояваме и за стимули за работодателите, защото по този начин може да се компенсира ръстът на безработицата в България“, посочи Мая Манолова и добави, че БСП ще иска поощрения за фирмите, които наемат млади хора, както и увеличаване на максималния осигурителен доход на 2400 лв.

Според депутата вторият акцент за Коалиция за България през новата парламентарна сесия ще бъде битката за изборни правила, които да гарантират честни избори.

„Ние ще бъдем много активни по време на приемането на промените в новия Изборен кодекс и се надявам да бъде сформиран един общ фронт от всички демократични партии за истинска битка за едни по-честни изборни правила“, каза още Мая Манолова.

#Мая Манолова #БСП #Коалиция за България #пенсии #минимална работна заплата #осигурителен доход #работодатели #младежка безработица #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »