НИМХ разкри какво време ни чака през юли! Вижте кога ще е най-хубаво за море

НИМХ разкри какво време ни чака през юли! Вижте кога ще е най-хубаво за море
A A+ A++ A

Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите максимални - между 34 и 39 градуса, съобщиха от  Националния институт по метеорология и хидрология. Тази година през юли у нас се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 22 и 26 градуса, за високите полета - между 18 и 21 градуса, а за планините - между 6 и 13 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма - между 30 и 50 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 70 до 120 литра на квадратен метър.

В началото на юли ще бъде предимно слънчево, със сравнително високи температури, в повечето райони максималните ще са над 30 градуса, достигащи на места до 35-37 градуса. Около средата и през втората половина от първото десетдневие над по-голямата част от страната също ще преобладава слънчево време, но на места в следобедните часове, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

В края на първото и началото на второто десетдневие на юли вероятността за валежи ще намалее. През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево, с температури близки и малко по-ниски от обичайните.

Краткотрайни следобедни превалявания се очакват в периода 12-14 юли, към 16 юли, в периода 18-20 юли. Тези валежи ще бъдат неравномерно разпределени по обхват и интензивност.

През третото десетдневие на месеца вероятност за краткотрайни валежи ще има в началото на периода, но тенденцията е след това температурите да се повишат и да се установи слънчево, сухо и горещо време, прогнозира метеорологът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »