Локомотив Пловдив защити Купата на България, "червена" България плаче след драма с дузпи

Локомотив Пловдив защити Купата на България, "червена" България плаче след драма с дузпи
A A+ A++ A

Локомотив Пловдив спечели втора поредна Купа ан България, след като надвиха ЦСКА-София в драма, завършила с рулетката на дузпите. В редовното време и продълженията двата тима извъртяха скучно 0:0, хвърляйки всички сили в здрава битка. "Червените" бяха по-добрия тим и изпуснаха добри положения, но "смърфовете" показаха вяра и в крайна сметка зашитиха втория по значимост трофей у нас, който остава във витрината им.

При дузпите Локо Пд победи с 5:3, големият пропуск за ЦСКА бе на Али Соу. Интересното е, че наставникът на пловдивчани смени титулярния си вратар Мартин Луков, току преди изпълнението на дузпите. Този ход се оказа успешен и Илко Пиргов се справи.

Във втората минута ЦСКА създаде първа по-сериозна опасност, след като Али Соу нахлу в наказателното поле на Локомотив, но топката му бе избита в корнер от защитник на символичните гости.

В следващите няколко минути двата тима опитаха да застрашат вратата на съперника, но така и не успяха да го сторят.

В 12-ата минута Али Соу опита нещо между удар и центриране от десния фланг на атаката, но топката мина покрай страничния стълб на Мартин Луков.

В 17-ата минута ЦСКА бе много близо до отбелязване на гол. Евандро бе изведен отлично сам срещу Мартин Луков, но ударът на нападателя бе много слаб и не успя да преодолее стража на гостите. 

В следващата атака Диниш Алмейда допусна сериозна грешка и подари топката на Евандро, който тръгна на скорост да атакува наказателното поле на гостите и опита подаване към Соу, което обаче бе крайно неточно.

В 35а-ата минута Анте Аралица падна в наказателното поле на ЦСКА и футболистите на Локомотив веднага поискаха дузпа, но съдията Георги Кабаков реши, че няма достатъчно предпоставки да покаже бялата точка.

В 43-ата минута ЦСКА бе много близо до отбелязване на гол. Петър Занев игра с глава след центриране на Греъм Кери от корнер, но ударът му бе избит от Мартин Луков.

В даденото от съдията продължение на първото полувреме ЦСКА създаде поредно си опасно положение, но Али Соу с глава, след изпълнение на корнер, не успя да уцели вратата.  

През първите десет минути на второто полувреме двата отбора така и не успяха да създадат нищо по-опасно пред една от двете врати.

В 68-ата минута Енрике Рафаел нахлу в наказателното поле на Локомотив, но ударът му по левия диагонал не успя да затрудни Мартин Луков.

В 70-ата Минута Тиаго центрира опасно в наказателното поле на гостите, но ударът не Петър Занев не намери очертанията на вратата на "смърфовете".

В 73-ата минута ЦСКА създаде най-чистото си положение в мача. Иван Турицов надбяга защитник на Локомотив и центрира опасно в наказателното поле, където Енрике Рафаел насочи с глава топката към мрежата, но врататят на пловдивчани Мартин Луков демонстрира страхотен рефлекс и спаси отбора си от гол.

В 76-ата минута Брадли Мазику пробва опасен удар по диагонала, но така и не успя да намери очертанията на вратата на "смърфовете".

В 83-ата минута Тиаго Родригес бе близо от откриване на резултата. Португалецът стреля много силно от фаул по левия диагонал на наказателното поле, но ударът му бе отразен от Мартин Луков.

Две минути по-късно Брадли Мазику нахлу в наказателното поле на Локомотив, но подаването му не намери негов съотборник и бе избито от отбраната на гостите.

Продълженията отново започнаха с по-активна игра на "червените". Те стигнаха до корнер и до пряк свободен удар, но и при двата случая не застрашиха опасно вратата на "смърфовете".

В началните минути на второто продължение играчите на ЦСКА опитаха да натиснат съперника си и създадоха 1-2 по-опасни ситуации, но така и не успяха да преодолеят Марин Луков.

Първото продължение завърши при резултат 0:0, като двата тима не показаха невероятна игра и не създадоха много опасни положения пред вратата на съперника.

В 112-ата минута халфът на Локомотив Пд Парвиз Умарбаев показа среден пръст на феновете на ЦСКА докато излизаше от терена. По същото време неговите съотборници създадоха едно от малкото си по-опасни положения пред вратата на Густаво Бусато, но така и не съумяха да преодолеят бразилеца.

В 115-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко, след като Кристиян Малинов бе изгонен за втори жълт картон.

В заключителните секунди на срещата треньорът на Локомотив Пловдив изуми всички, след като реши да смени титулярния си вратар Мартин Луков с резервата Илко Пиргов.

При дузпите локомотивците не сгрешиха при петте си опита, а за ЦСКА грешник бе Али Соу.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"