КАТ сподели какво да направите, ако загубите регистрационния номер на колата си

КАТ сподели какво да направите, ако загубите регистрационния номер на колата си
A A+ A++ A
При нас днес бяха донесени пет номера от граждани, които бяха върнати на техните притежатели. Така няма нужда от пререгистрация на автомобила, иначе правилото е щом го няма единия номер, да се обяви в районното за изгубен или откраднат и съответно да дойде при нас, за да му бъдат издадени нови регистрационни номера и нови талони. Това заяви пред журналисти началникът на отдел Пътна полиция ком. Любомир Костадинов по повод случаите на увредени или изгубени при урагана в столицата регистрационни табели на МПС.
 
При нас за момента няма официално подаден сигнал, че някой си е изгубил номера. Но по принцип това се прави в районните управления.
 
Срещу една разписка получава номера си и няма нужда от пререгистрация на автомобила. Ако обаче номерът е смачкан или повреден, но все пак се вижда и може да се идентифицира автомобилът, фирмата BMW извършва такава услуга – отива се там на място и се изважда нов номер, каза още той и добави, че пререгистрацията струва около 40 лева.
 
Пак казвам – ако номерът е намерен, но е смачкан, няма как да бъде монтиран на автомобила, обаче ако все пак се виждат цифрите и буквите – отива се във фирмата BMW, плаща се и му се оправя номерът.
  
Комисар Костадинов препоръча шофьорите да закрепват по-здраво номерата си, като за целта използват рапидки вместо масовите пластмасови държатели, които по думите му изобщо не помагат.

#КАТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"