Скъсана дига докара частично бедствено положение в Пазарджишко

Общество | 8 юли 2020, сряда / 17:56| Показвания:Община Видин

Частично бедствено положение обявиха на територията на община Пазарджик. Причината - скъсана е част от дигата на напоителен канал до село Ивайло, съобщава Нова телевизия.

Заради обилните валежи през последното денонощие се е повишило значително нивото на отводнителен канал. Той е свързан с напоителен канал в землището на село Сарая и тази сутрин около 9 часа се е скъсала част от дигата му. Служители на „Напоителни системи” са реагирали незабавно в засегнатия участък и така са предотвратили наводняване на земеделски земи и къщи.

С помощта на тежка техника скъсаната дига е укрепена, но е необходим спешен ремонт, за да не се стигне до по-голямо бедствие.

„Започнахме спешно неотложни възстановителни работи и към настоящия момент вече ситуацията е овладяна. Няма никаква опасност за населението, уведомени са всички”, заяви  Снежина Динева - изп. директор на „Напоителни системи".

„Рискът е голям и за град Пазарджик, и за село Ивайло, тъй като отводнителните канали им е трудно в момента да поемат цялата вода от напоителния канал”, каза Сашка Целева - управител на НЦ клон „Тополница".


Тагове: скъсана дига, частично бедствено положение, Пазарджишко

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси