БСП внася пети вот на недоверие към правителството

БСП внася пети вот на недоверие към правителството
БСП
A A+ A++ A

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Социалистите искат и временна анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в ПИБ от Държавната банка за развитие на занижени цени, предаде БНР.

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова каза още, че пандемията се използва за политически цели, и че случаите на заразени растат право пропорционално на скандалите в държавата.

По нейни думи, всяването на страх и затягането на мерките служат за прикриването на тези скандали и за закрепване на управлението. Ето още от мотивите ѝ:

"Премиер заплашва разследващ журналист  и евродепутат в телефонни разговори и унижава българския парламент чрез неговия председател, а докато прави всичко това, спи с пистолет до главата, обкръжен от пачки пари. Други бизнесмени разкриват как силово и арогантно им се отнемат фирми. Това е разпад на държавността. Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ".

Създаването на две анкетни комисии искат още от БСП, едната е за закупуването на акции в ПИБ от държавата, а другата за липсващите 700 милиона лева от хазната, за които бизнесменът Васил Божков е обвиняем.

От ГЕРБ пък заявиха, че ще завършат мандата си, както са обещали, а Корнелия Нинова се опитва да решава вътрешнопартийни проблеми от парламентарната трибуна. Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви:

"Давате ли си сметка днес за какво използва госпожа Нинова парламентарната трибуна, за краткия си гастрол в днешното пленарно заседание, така както и в много други. Тя направи опит от тази трибуна да реши вътрешнопартийните ѝ проблеми, проблемите с лидерството и веднага след това отиде да потушава партийни битки. От парламентарната група на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на БСП в общонационални".

Това ще бъде втори вот на недоверие към правителството на тема "Корупция" и пети поред за кабинета.

 

#БСП #вот на недоверие #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »