Протестът пред Президентството се превърна в шествие, стигна се и до блокади

Протестът пред Президентството се превърна в шествие, стигна се и до блокади
Президентство
A A+ A++ A

До късно продължи протестът, организиран този следобед след акцията на прокуратурата в Президентството и започнал именно там. След това обаче демонстрацията в защита на демокрацията се превърна в шествие, стигна се и до блокади.

След като преминаха през Съдебната палата, Министерския съвет и Народното събрание, към 21:00 ч. протестиращите стигнаха до “Орлов мост”, където блокираха движението с възгласи "Оставка", предаде БНТ.

След 21:30 ч, протестиращите решиха да се върнат обратно към Народното събрание, а след това се насочиха отново към президентството.

Малко след 22:00 ч. движението на “Орлов мост” беше възстановено.

Протестът днес започна пред сградата на президентството под надслов "Да защитим демокрацията". Държавният глава Румен Радев слезе при протестиращите заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

"Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която мафията използва по най-безпародонен начин за свой щит и за политически репресии", заяви пред гражданите държавният глава.

На протеста присъстваха и лидерът на БСП Корнелия Нинова, лидерът на "Да, България" Христо Иванов, както и бившият омбудсман Мая Манолова.

Гражданите се събраха пред президентството, след като там по-рано се проведе акция на прокуратурата.Извършиха се обиски на кабинети в сградата и арести на двама високопоставени служители. Това са секретарят на държавния глава по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, арестуван по разследването за търговия с влияните и президентският съветник по сигурността Илия Милушев, който пък беше задържан по разследване за разгласяване на държавна тайна.



#протест #шествие #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"