Информация за хакерски удар върху държавни институции, подозират Божков

Информация за хакерски удар върху държавни институции, подозират Божков
A A+ A++ A

Информация, свързана с хакването на държавни институции, изнесе сайта “Афера”. Припомняме, че сред хакнатите ведомства беше и Министерството на вътрешните работи. От сайта коментират, че ведомството се опитват да изтрият своите данни, но хакерът бил неумолим и пише: „Сигурно са доста нервни, няма проблем, продължаваме!”

Това са новите линкове със съобщението за хакнатите данни от МВР, парламент, Агенция по хазарта, Министерство на финансите: 

https://privatebin.net/?db332b173444a819#8op4NG4iCkcD99mTyjDKguTMxpnNKbt2awwYKxYdaZH1

https://0bin.net/paste/HBAodCNVwK6zp6r8#dfOaJJeJhoctrx8ccKpChTkHvllzBUR-DPVBvaDc7bo

https://www.pastefs.com/pid/217594

https://pastebin.com/qwugYRPu

АФЕРА уточнява, че в днешната си оставка на шефът на НСО е посочил в мотивите си и… „днешния теч на информация в МВР“.Мотивацията за действията си Хакера е описал така:

„Това е в отговор на нашето корумпирано правителство. Бих искал да благодаря на протестантите пред президентството вчера, че направиха правилното нещо, продължавайте! Ще пускам по-сочни неща, стига да съм стимулиран да го правя.“

Хакера отправя и специално съобщение съм Иван…./б.р. предполага се, че този Иван носи каскет/: „Иване, помниш ли 2012 как събираше рекет, ставаше дума за едно казино, едни проценти. Ех, спомняш ли си!“

#хакери #Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »