Слънчево до обед, след това на места ще се заоблачи

Слънчево до обед, след това на места ще се заоблачи
Pixabay
A A+ A++ A

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около обяд, с умерен, на места временно силен вятър от запад-северозапад, в Източна България – от североизток, ще започне да нахлува по-хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна България, ще има краткотрайни, локално временно интензивни валежи с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, в София 27, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава.

До обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България, а през нощта и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има локални, временно интензивни валежи и гръмотевици, както и условия и за градушки. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 13.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и вечерта и през нощта срещу понеделник, на места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток, който през нощта ще се усили и ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »