Турският тираджия помел Мини Купър, БМВ, Дачия, Фиат и Санг Йонг! Сред жертвите е 17-годишно момиче, а единият труп не може да бъде разпознат

Турският тираджия помел Мини Купър, БМВ, Дачия, Фиат и Санг Йонг! Сред жертвите е 17-годишно момиче, а единият труп не може да бъде разпознат
A A+ A++ A

От ОД на МВР Стара Загора излязоха с официална информация за касапницата с петима загинали, станала на магистрала "Тракия“:

"На 12.07.2020 г., около 16,55 ч., по АМ "Тракия", на км 160, в землището на общ. Братя Даскалови, в посока изток се e движила товарна композиция, състояща се от влекач "Мерцедес Актрос" и прикачено полуремарке, управлявана от 53-годишен мъж, турски гражданин. 

Поради неустановена към момента причина водачът изгубил контрол над ТИР-а, който напуснал пътното платно вляво по посока на движението, преминал през разделителния обезопасителен остров със стоманени ограждения и навлязъл в насрещното платно за движение. Последвал сблъсък с движещи се в посока запад "Фиат Крома", "Дачия Дъстър", БМВ, "Мини Купър" и "Санг Йонг". 

В резултат на настъпилото тежко пътнотранспортно произшествие на място са починали водачът на влекача, жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена към момента самоличност.

В УМБАЛ - Стара Загора са откарани за извършване на преглед и за лечение мъж на 26 години с охлузвания по тялото, жена на 26 години с охлузвания по тялото, момиче на 2 години с политравма и опасност за живота, жена на 30 години с контузия на стъпало и на лопатка, мъж на 48 години с комоцио и момче на 17 години с комоцио. 

В сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.4, вр. ал.3, вр. 1, буква "в" и "б", вр. чл.342, ал. 1 от НК.

14 часа след катастрофата магистралата за София остава блокирана, тирът вече е изправен на пътното платно и качен на репатрак, а над 10 тона козметика товар, пътувала от Полша, също е разтоварен. Правят се опити бързо да бъде освободено пътното платно.

Версията за катастрофата все още се установява - но се смята, че е шофьорът, чието тяло по информация на БНТ, вече е открито, е заспал зад волана.

Илия Златев, директор на Областно пътно управление в Стара Загора, заяви пред bTV, че най-вероятно това е причината за тежката катастрофа.

Той смята, че не пътят, известен с неравности, е причина за тежкия инцидент.

Смята се, че поради заспиване на шофьора, тирът преминава от активна лента, скъсва мантинелата и помита колите в посока София", обясни експертът. По думите му, мантинелата, която е поставена 1996 г., е била здрава, но не е издържала на тежестта.

Не е била малка и скоростта, с която е карал шофьорът, каза още той.

#касапница #АМ Тракия #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »