Протест и пред МВР, искат оставката на Маринов

Протест и пред МВР, искат оставката на Маринов
МВР
A A+ A++ A

Има полицейско присъствие около сградата на МВР и на околните улици. Причината - обявеният протест с искане за оставка на министър Младен Маринов, съобщава БНР.

От "Демократична България" аргументираха настояването си със случаите на полицейско насилие и заради действията на МВР в парка Росенец.

Група симпатизанти на "Демократична България" в момента са се събрали пред сградата на Министерството на вътрешните работи на ул."Шести септември" в София.

Няма протест с възгласи и викове. Хората стоят мълчаливо пред сградата на министерството. Няма и чак толкова засилено полицейско присъствие.

Нека да чуем какво каза един от организаторите на протеста Найден Зеленогорски:

"По-големите български градове протестират, така че, според мене, задължително заради достойнството на един народ да се случи веднага оставката на министъра на вътрешните работи и, разбира се, оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори“, каза той и допълни:

“Според мене, алтернатива се изгражда, тя се изгражда и на улицата, тя се изгражда и в дясно, има един сериозен субект - "Демократична България" . Силно се надявам той да бъде разширен и с граждански организации и с други неправителствени организации, с енергията на хората, които са навън и очакват промяна. Промяна трябва да има. не може да продължи по този начин".

Мотивите на протестиращите пред сградата на МВР за оставка на вътрешния министър Младен Маринов е полицейското насилие в София и действията на полицията в парк "Росенец".

В тази връзка днес сутринта от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че по тези видеоклипове и информации, които се появиха в социалните мрежи за полицейско насилие вече има образувани проверки.

Те ще продължат точно един месец, и ако се докажат неправомерни действия на служителите на МВР, те ще бъдат наказани.

#МВР #протест #оставка #Младен Маринов #полицейско насилие #проверки #Росенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"