Гръцките граничари не пуснаха през „Промахон“ българи, работещи на о. Крит

Свят | 15 юли 2020, сряда / 13:00| Показвания:Булфото

Гръцките власти възстановиха системата за подаване на електронни формуляри, която генерира необходимия QR код, задължителен за всички туристи, тръгнали към южната ни съседка, съобщава БНТ.

От днес влиза в сила и изискването – всички пътуващи да представят отрицателен резултат от направен PCR тест за коронавирус.

Всичко това се прави заради отчетения ръст на заразени с коронавирус в южната ни съседка, като власите в Гърция твърдят, че имат четири пъти повече заразени, преминали през "Кулата - Промяхон".

На граничния пункт вървят и слухове, че срещу 30-40 евро всеки може да се снабди с фалшив тест, с които безпроблемно да се премине. Гърция обаче настоява, че ако болен човек бъде хванат с фалшив тест, ще налага сурови наказания.

Днес българи, тръгнали към остров Крит с договори за работа, но без направен PCR тест, не бяха допуснати да преминат границата.

"Няма пари, ние сме безработни, откъде пари за теста...Ние отиваме на работа там, тука в България няма, гладни сме, в къщи сме изпродали всичко, за да дойдем тука, сега не ни пускат", коментираха те.

Хората се питаха и какво да направят, за да влязат в съседката ни.

"Виж колко хора сме тука, откъде да вземем толкова пари, имаме и малки деца с нас... Не знам ще чакаме още час."

А иначе на граничния пункт трафикът към този час е нормален, няма изчакващи автомобили с български туристи.
Тагове: Гърция, влизане, граница, PCR тест, QR код

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси