Две обвинения за майката, малтретирала детето си на живо във Фейсбук

Две обвинения за майката, малтретирала детето си на живо във Фейсбук
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Перник повдигна две обвинения на майката, малтретирала 3-годишното си момиченце. Те са за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно лице и за малтретиране на малолетно лице. 

Искането на прокуратурата, с оглед дадено становище от назначените по делото експерти - психиатър и психолог, е за налагане на принудителна медицинска мярка на майката - настаняване за изследване в психиатрично заведение.

По-рано днес момиченцето беше настанено във временно приемно семейство. Социалните работници от Отдел "Закрила на детето" бяха категорични, че за детето е по-добре да остане в близка до семейната среда. 

Проведена е и среща с бащата на момиченцето след разпита му в Първо РПУ в Перник. Пред социалните работници той е разказал, че с майката живеят заедно и е знаел за насилието над дъщеря им, но не е предприел нищо. Според бащата жената се грижила добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение.

Социалните работници са в готовност да започнат и работа по реинтеграция в семейството, ако майката докаже, че може да гледа добре детето си и увеличи родителския си капацитет.

#Перник #майка #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"