Сачева не е чула конкретни идеи и искания от младите

Сачева не е чула конкретни идеи и искания от младите
A A+ A++ A

След вота на недоверие ще има решение за оставките на тримата министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Това пред bTV социалният министър Деница Сачева. Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите миналата седмица.

Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов с областните координатори на партията с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

За протестите Сачева каза, че е важно да се разделят групите, защото според нея, има хора, които се опитват да използват енергията на демонстрациите за политически цели.

Там има хора, които са просто аватари на провалени политици и на такива, които бягат от правосъдие, каза социалният министър, визирайки "Отровното трио" - проф. Минеков, пиарът Бабикян и адв. Хаджигенов.

Не може да се говори: Отидете си с мир или ще бъде късно, не разбирам какво се случва, какви са тези заплахи, коментира Сачева.


Тя обясни, че засега не е чула конкретни идеи и искания от младите, а знае, че е важно.

"На протестите има млади хора, които искат по-добро бъдеще и имат идеи, винаги съм отделяла тези протестиращи от другите и съм на мнение, че трябва да се изслушат", добави Сачева.

"За младите може да направим повече, за тях ще се опитваме да развиваме иновации, екология, дигитализация. Това са теми на бъдещето, не сме чули визия за бъдещето, ако говорим за тези протести, очакваме конкретни искания", каза още социалният министър.

Според нея предстои тежка зима, както в здравен аспект, така и в социален, защото безработицата може да има високи нива през октомври и ноември.

Затова тя заяви и че е важно да има стабилно правителство, което да изработи механизми за справяне с проблема.

#Сачева #Борисов #Пеевски #протест #млади

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »