Христо Иванов: Пеевски се засилва, защото Борисов отслабва

Христо Иванов: Пеевски се засилва, защото Борисов отслабва
A A+ A++ A

Представяме Ви акценти от изказването на Христо Иванов по време на днешния протест пред БНТ, организиран от БОЕЦ.

“Няма да се правя на гражданин, аз съм политик. Станах политик, защото бях гражданин, но разбрах, че е необходимо политическо действие, за да освободим страната.” - така започна изказването си Христо Иванов през събралите се протестиращи.

След като благодари на организаторите, че са му дали думата, той призова гражданите към това да мислят за нещата, които ги обединяват:

“Тук сме от най различни формации. Ще запазим различията си по всякакви теми, но по това, което ни е обединило трябва да можем да говорим и граждански, и политически за това, че сме се събрали да освобождаваме страната, да освобождаваме институциите - да изчистим страната от този мафиотски захват.”

Иванов коментира ролята, която една една национална телевизия би трябвало да има за разкриване на зависимостите в държавата и заяви, че оставката на Борисов няма да е достатъчна:

“Изчистването на това състояние трябва да мине не просто през една оставка, която трябва да извоюваме, но то ще започне от нея - за да не стане като миналия път, когато си отиде Орешарски, но остана Пеевски - и ще трябва да продължи, институция по институция.”

Съпредседателят на “Демократична България” поиска оставките на Гешев, а също и на Кошлуков, когото нарече “най-страшното лице на корупцията в България”, което не позволява разнообразието от гледни точки да се чува в БНТ.

“В БНТ се чува само една гледна точка - тази на Пеевски и на ПИК. Тази телевизия трябва да бъде освободена!” - заяви лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”. - “Тя трябва да престане да бъде мафиотска обществена телевизия, в която с обществени средства мафията си прави пропаганда и промива мозъците на хората!”

Христо Иванов подчерта, че всяка една политическа сила трябва да заяви къде стои по важните теми:

“Всеки глас е свещен, защото това е нашата демокрация. Това е нашата свобода. Излезнали сме да гарантираме това, което е пред скоби. Пред скоби е свободата. Пред скоби е върховенството на правото в България. Пред скоби е човешкото достойнство да се наречеш европеец. Това, което е пред скоби ние трябва да можем заедно да го отбраняваме”

След края на изказването си пред протестиращите Иванов продължи с коментар пред фейсбук публиката относно отказа на министър Горанов да си подаде оставката:

“Пеевски контролира ключови министри: контролира финансовия министър, контролира вътрешния министър, парламентарната комисия, която трябва да контролира харченето на икономическата помощ. И затова икономическата помощ няма да стигне до нормалния бизнес и граждани, а ще стигне само до джобовете на Пеевски и неговите приятели.”

В коментара си Иванов изказа увереност, че снимките с пачките и златото са това, с което Пеевски държи Борисов и папката, с която да бъде направен ареста на Борисов е готова в прокуратурата и само чака подходящия момент.

“Борисов вече се държи за стола си не като политик, който смята, че има нещо да направи за страната си или като политик, който смята, че това е в негов електорален интерес, държи се като един изплашен заек, който се чуди как да оцелее и да не влезе в затвора.”

Иванов завърши изказването си с призив към хората да не се отказват:

“Ако хората в Истанбул успяха да кажат “НЕ” на Ердоган, и ние тук ще успеем. Пеевски, ще си вземем страната от теб! Ще има закон, ще има достойнство!”

#Христо Иванов #БНТ #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"