Борисов: След метрото оправихме и театрите

Борисов: След метрото оправихме и театрите
Премиерът Бойко Борисов (с) и българският актьор Калин Сърменов, по-известен като Милото от едноименната си роля (д). Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Наред с инфраструктурата, метрото и археологията, вложихме много пари и се погрижихме и за театрите, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов откриха новия театрален сезон и обновената сграда на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“ в София.

Проектът за реконструкция е по Оперативна програма „Регионално развитие 2007–2013“ на стойност 739 153 лева.

„В условията на най-тежка криза ние сложихме пари на видими места, които хората виждат“, каза Борисов и даде пример с ремонтите на театрите в Перник и Варна и операта в Бургас, предаде БТА.

„Наред с инфраструктурата на София, което безспорно и най-големите ни противници не могат да отрекат, това което се случва в града е – театрите и кината са пълни, дава се възможност да се развива и българското кино. Мисля, че сме направили поредното добро нещо за българския театър“, посочи премиерът.

„Гледайте какви прекрасни ремонти са направени, защото наред с метрото, с инфраструктурата и всичко, което правим за града, много радостното е, че българските филми вече имат много почитатели, театрите ни са пълни, в археологията сложихме много пари, което видимо дава самочувствие на хората и нацията“, каза още Борисов пред журналисти.

Той увери, че правителството ще продължи в същия темп и ще подпомага и туризма в следващите години.

Борисов изтъкна, че предстои да започне строителството на така наречения Български Лувър и изрази надежда той да си има собствено българско име.

Вежди Рашидов благодари на премиера за отношението му към културата и за подкрепата, която среща.

Културният министър заяви, че това е седмата театрална зала в страната, която е ремонтирана изцяло.

Предстои да бъде открита и ремонтираната сграда на Филхармонията в Русе, посочи той.

„Чудя се защо никой досега не е искал да разпределя правилно парите. Реформата се прави, за да са щастливи хората, и ако тя не е полезна, няма проблем да се върнем към равните заплати, студените зали“, каза Рашидов.

„Премиерът е мой началник, аз съм длъжен да му се подчиня, тъй че нямам никакви поводи да му се подмазвам. Аз трябва просто да му казвам: „Да, слушам!“, ако мога да върша работа и за това съм се цанил, той е мой работодател, въпреки че някои хора си уредиха живота, докато му се подмазваха, докато мен ме плюеха“, каза още министърът на културата, цитиран от БГНЕС.

#Филхармония #Русе #български Лувър #опера #театри #Бургас #Варна #Перник #Оперативна програма „Регионално развитие“ #инфраструктура #метро #София #министър на културата #Вежди Рашидов #премиер #министър-председател #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"