Напрежение между протестиращи и ГЕРБ-ери в района на София Тех Парк

Общество | 5 август 2020, сряда / 13:00| Показвания:Минути преди началото на партийната конференция на ГЕРБ, която ще се проведе в “София Тех Парк“ хиляди членове на ГЕРБ пристигат от цялата страна. За същия час "Протестна мрежа" организира “Масова контра-конференция за оставка” пред “София техпарк" на "Цариградско шосе", съобщи БНР.

Протестът вече се пренесе в самия “София Тех Парк“, като при влизането на протестиращите се стигна до леко напрежение с полицията.

Служителите на реда се опитаха да не допуснат част от хората, които се бяха събрали преди това пред “София Тех Парк“, сред които е и юристът Минчо Спасов, да не влязат по-близо до делегатите.

Спасов заяви, че иска да отдаде почит на премиера Бойко Борисов и затова иска да посети конференцията.

Има плътен кордон полицаи, който е застанал пред протестиращите. Част от тях носят жилетки "Антиконфликт", а малко по-рано самите протестиращи блокираха пътя на делегатите и задръстиха движението в региона, като пресичаха пешеходни пътеки. Един от тях сподели:

“Не вярвам да подаде оставка изобщо. Ще се държи доколкото може. Решихме все пак да дойдем и да му покажем каквото трябва. Друг начин няма, не виждам друг начин. Делегатите, които преминават, са съвсем нормални хора като нас. Ние не ги освиркваме. По-скоро някои от тях се опитват да подхвърлят реплики към нас. Не им обръщаме внимание“, каза протестиращ.

Част от преминаващите делегати посрещнаха с усмивка освиркванията, други ги подминаха мълчаливо, а трети наистина подхвърляха реплики към протестиращите.


Тагове: ГЕРБ, среща, протест, полиция

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси