Протестиращи блокираха недостроения „Хемус“ при Абланица (ОБНОВЕНА)

Протестиращи блокираха недостроения „Хемус“ при Абланица (ОБНОВЕНА)
Facebook/Николай Хаджигенов
A A+ A++ A

Протести и блокади и тази вечер в много градове на страната. В Ловешко протестиращи блокираха движението на пътя София - Варна в района на пътен възел „Абланица“ край града, съобщава БНР. Така те успяха да изпълнят обявените си по-рано намерения. Те настояват за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Ивайло Георгиев - един от организаторите на протеста, насрочен за 19:00 часа, по-рано поясни:

„Никой не ни приканва, за разлика от събитието на ГЕРБ, което е пуснато по партийна линия и масово хората от държавната администрация и определен кръг от частни фирми, които са облагодетелствани от обществените поръчки, са принудени да маршируват под строй  все едно сме 50-та година в апогея на комунизма, викайки за нашия вожд. Това е голямата разлика! Ние се борим за свободата - не само за нашата, но и за тяхната! Докато те се борят да имат хляб ...".

Георгиев допълни, че протестите ще продължат докато бъдат постигнати исканията за оставките на кабинета и главния прокурор:

„Предсрочни избори, електронно гласуване, лустрация задължително и реформа в съдебната система“.

На площад „Съединение“ в Пловдив е насрочен протест с искания за оставките на правителството и главният прокурор. Затворени за движение ще бъдат части от 4 булеварда.

Очаква се шествието да потегли около 20 часа, като участниците в демонстрацията ще блокират и няколко централни кръстовища. 19 автобусни линии ще са с променени маршрути до 21:30 часа , предупреждават от общинската администрации.

Седми ден остава палатковият лагер на републиканския път Стара Загора-Хасково в района на някогашното старозагорско летище.

Протестиращите настояват пред Областното пътно управление да получат разрешение за автошествие по "детелината" на магистрала "Тракия".

Тази вечер ще има нов "Оставка фест" и нов телемост с участници в демонстрациите в столицата.

Протестиращи се събраха вече и пред сградата на общината в Бургас. Предварително заявеното им намерение е да тръгнат по централната улица "Алексадровска" и да блокират временно кръстовището на улиците "Сан Стефано" и "Стефан Стамболов".



#протести #блокади

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »