И 35-ия протест в София започна с три барикади, демонстрации има и в страната

И 35-ия протест в София започна с три барикади, демонстрации има и в страната
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

Започва 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата с искане за оставки на правителството и на главния прокурор.  Спокойна е обстановката и на трите барикади - на площад "Независимост", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. 

Към 19:00 ч. все още малко хора са дошли на пл. "Независимост".  

"Мотивацията е да събудим българския народ. Най-важното - имаме любовта на хората. Това е нещо, което аз открих с много голяма изненада. Има чудесни, прекрасни хора", заяви протестиращ там пред БНР.

"Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука", заяви възрастна дама.

"Живея още месец-два, в тази най-красива страна на света, хващам самолета и се махам. Разбира се, ако настъпи демокрацията, ще остана", каза трети. 

Във Велико Търново тази вечер е планирано протестно автошествие до крепостта Царевец и обратно. Инициативата е гражданска, като по-късно вероятно ще се стигне временно  блокиране на  движението в града. 

Във Варна протестиращи срещу правителството и главния прокурор продължават блокадата пред кръстовището на Общината. Очаква се проведе и станалото традиционно шествие по централни улици в града. 

#София #протест #шествие #барикади

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »