Кунчев: Ролята на маската не е надценена!

Кунчев: Ролята на маската не е надценена!
A A+ A++ A

Броят на новозаразените с COVID-19 намалява, но няма гаранция, че няма пак да се обърнат нещата. Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Според него това не е резултат от добро спазване на мерките.

"Ролята на маската не е надценена, ако и носителят, и здравият човек носят маски, особено ако спазват разстояние, много пада рискът от заразяване и дори можем да го пренебрегнем", обясни той.
Всяко струпване на хора на едно място безспорно повишава риска, отбеляза доц. Кунчев.

"Няма областна болница, в която в момента да няма места и да няма резерв, а ние пък имаме планове дори и да се запълнят местата, къде може допълнително да се разкрият места. Ако е необходимо, цели общински болници могат да бъдат превърнати в COVID-19 болници, но като гледам тенденцията, това едва ли ще се наложи", каза още Кунчев.

Кунчев обясни и може ли в Европа да се прилага руската ваксина за COVID-19. "За да влезе руската ваксина в Европа, тя трябва да има регистрация в Европейската агенция по лекарствата, където изискванията към ваксините са драконовски. Трябва да се докаже на 100%, че е ефективна и безвредна, за да може да се ползва", посочи главният държавен здравен инспектор.

 

 

#Кунчев #коронавирус #маска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »