Първите за сезона израелски туристи кацнаха

Първите за сезона израелски туристи кацнаха
Летище "Варна"
A A+ A++ A

Първият полет със 166 пасажери от Израел на борда кацна в четвъртък вечер на варненското летище, предаде БГНЕС. Сред чужденците има и представители на израелските медии, които да се запознаят с родното Черноморие в условията на коронакриза.

Полетите от Израел до Варна са възобновени и ще се извършват по един път на ден, с изключение на събота, информират от “Фрапорт”. Планирани са 19 полета по маршрут Тел Авив – Варна до края на август и 60 полета през месец септември.

На летище Бургас пък полетите от и до Израел ще започнат на 23 август и ще се изпълняват веднъж на ден до края на месеца. През септември ще има полети от четвъртък до неделя, а от началото на месеца и България Ер ще започне да обслужва дестинация Тел Авив.

БГНЕС припомня, че от 18 август израелските власти отмениха изискването за 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани. Гражданите, пристигащи от Израел в България, също не се подлагат на карантина у нас.

Израел е ключов пазар за българския туристически бизнес. Страната ни е посещавана от над 300 000 израелски туристи всяка година, които обичат както нашите черноморски, така и зимни курорти. 

#Варна #самолет #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »