В Хърватия се появиха маски, убиващи коронавируса

В Хърватия се появиха маски, убиващи коронавируса
Pixabay
A A+ A++ A

В Хърватия пристигна пратка от 128 000 маски, за които се твърди, че унищожават коронавируса. Маските са разработени от израелски учени, съобщи хърватският портал „24 часа”, предаде БГНЕС.

Те ще бъдат разпределени в аптечната мрежа в страната и ще се продават за около 40 куни (5,31 евро).
От фирмата-вносител „Ринигард” твърдят, че това е само първата от серията доставки и очакват поръчки от Сърбия, Унгария, Австрия и Швейцария, които вече са проявили интерес за закупуване на едро (в материала не се споменава България да е проявила интерес – бел.ред.). Цената ще зависи от обема на поръчките и вероятно ще се промени в бъдеще.

Външният вид на маската не се различава от класическата хирургическа маска за лице, но при изработването ѝ в материала е добавен меден оксид, който притежава антивирусни и антибактериални свойства, пише порталът.

Маската може да бъде ползвана постоянно, докато не бъде унищожена физически, натопена във вода или силно замърсена. Ако се носи всеки ден, тя може да бъде използвана в продължение на един месец.

Маската може да се носи непрекъснато до 3 часа, след което трябва да се свали, да се остави на равна повърхност и да се остави 40 минути, за да може материалът да неутрализира патогените.

Израелските учени, създали маската, са я създали на базата на технология за производство на превръзки и друго военно оборудване, а спецификата ѝ се състои в това, че ефективността не намалява с времето. 

#Хърватия #маски #коронавирус #унищожаване #израелски учени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »