Ренета Инджова: Пипането на Конституцията от едноличен диктатор е престъпление срещу народа

Ренета Инджова: Пипането на Конституцията от едноличен диктатор е престъпление срещу народа
A A+ A++ A

Пипането на Конституцията от едноличен диктатор е престъпление срещу народа. Това каза специално за телевизия Евроком бившият служебен премиер Ренета Инджова, помолена да коментира предложенията, внесени от ГЕРБ за нова Конституция.

„Една Конституция може да излезе единствено от онези, които трябва да устроят и организират своя обществен, държавен и политически живот. Борисов търси да печели време, но аз се надявам, че ще се намерят юристи, които ще го накарат да повтори думата „непротивоконституциоснователствувайте“. Ако може да я повтори, значи ще е готов на онова действие, с което, ако го извърши, ще остане в историята като най-престъпния управник“, категорична е тя.

Според нея в момента вървят договорки за подкрепа за новата Конституция. Тя е на мнение, че няма да се стигне до свикването на Велико Народно събрание.

„Няма да се приема новата Конституция, докато той не напише в нея, вече говоря с осъдителна ирония, че чл. 1 е ръководната роля на узурпатора Борисов“, шегува се Инджова.

Тя е на мнение, че премиерът управлява мимо и извън парламента.

„Парламентът за него е оръдието, което осигурява неговото съществуване. Това е една партия, която е изградена на принципа на шпицкомандата“, смята бившият служебен премиер.

Според нея протестът има енергията и духа, за да успее да свали премиера от власт.

„Тази борба ще бъде некраткотрайна – един дълъг и продължителен поход за свобода и справедливост. Важно е да има не Велико народно събрание, а Велико народно въстание“, каза Инджова.

#Ренета Инджова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"