Остават блокадите в София, довечера отново ще има контрамитинг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Общество | 23 август 2020, неделя / 08:51| Показвания:Продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Блокирани остават три ключови кръстовища в София - в района на площад "Независимост", при ректората на Софийския университет и на Орлов мост.

Участниците в акциите заявиха, че не се отказват от исканията си за оставки на министър-председателя и главния прокурор.

За нощуващите в най-големия палатков лагер на "Орлов мост" остава убеждението, че ще останат тук докогато е нужно и това, според тях, е когато получат исканите оставки - на премиера Борисов и на главния прокурор Гешев.

Все по-редки стават спонтанните конфликти и разменени реплики между протестиращите, блокирали кръстовището, и минувачите, които не подкрепят тази форма на недоволство, казват хората на блокадата.

По техни данни и тази нощ е преминала без провокации и напрежение, а последната работна седмица беше белязана от нов протестен акцент – “блокади-изненади“ на ключови институции, които членове на Сдружение "Боец" организираха.

Вчера такава блокада нямаше. До момента няма данни дали за днес е предвидена блокада на някоя от българските институции. Иначе трите палаткови лагера - на Ларгото, при Ректората на Софийския университет и на "Орлов мост" остават.

Движението на съответните кръстовища е блокирано, като се пропускат линейките задължително.

На контра протест в района на столичния булевард "Ситняково", граждани се обявиха срещу продължаващите блокади на ключови пътни артерии в София и поискаха оставка на президента Румен Радев.

Контрамитинг ще има и тази вечер, за шести пореден ден.


Тагове: контрамитин, София, протест, блокада

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси