ДЕН 46: На 2 септември се очаква „Велико народно въстание“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Общество | 23 август 2020, неделя / 21:00| Показвания:За 46-и ден граждани ще излязат на протест срещу правителството и главния прокурор. Исканията им са непроменени- оставки на кабинета и Иван Гешев, предсрочни избори, машинно гласуване и промяна в Конституцията.

Остават затворени кръстовищата при Ректората на СУ, на площад „Независимост“ и на „Орлов мост“. В последните дни на бул. „Ситняково“ се събират хора на контрапротест. Те настояват движението по ключовите места в центъра на София да бъде освободено.

Протестиращите стават все по- изобретателни. Вчера донесоха пред Министерски съвет джипове играчки, които „подариха“ на премиера. Запалиха и свещи с идеята да прогонят тъмнината, дошла с това правителство.

На 2 септември се очаква масова демонстрация. Протестът се организира под надслов „Велико народно въстание“. Тогава депутатите се връщат от ваканция и ще стане ясно дали ГЕРБ са събрали нужните подписи, за да входират проекта на нова конституция и искането за свикване на Велико народно събрание.


Тагове: София, протест, Варна, „Велико народно въстание“

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси