Очаква ни слънчев ден, над западните райони на места ще прегърми

Очаква ни слънчев ден, над западните райони на места ще прегърми
A A+ A++ A

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотрайно и ще прегърми. В по-голямата част от страната ще духа умерен вятър от изток-югоизток. След пладне в Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 30° и 35°. В София максималната температура ще е около 30°, сочи прогнозата на НИМХ.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 27° - 29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

На 24.08.2020 слънцето ще изгрее в 06:44 часа и ще залезе в 20:12 часа. Продължителност на деня - 13:28 часа.

На 24.08.2020 луната ще изгрее в 12:54 часа и ще залезе в 23:30 часа. Осветеност на диска в 0h UT 37,6 %. Фаза на луната: първа четвърт.

#слънце #времето #прегърми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »