Посланието на протестиращите пред МС: Рибата се вмирисва откъм главата

Посланието на протестиращите пред МС: Рибата се вмирисва откъм главата
Pixabay
A A+ A++ A

48-ми ден продължава антиправителственият протест. Протестиращите се събраха на протест в т.нар. Триъгълник на властта. Остават блокирани три възлови кръстовища в центъра на столицата – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост, съобщава БГНЕС.

Протестиращите изсипаха пред сградата на Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба, като посланието е „Рибата се вмирисва откъм главата”.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството на Бойко Борисов, както и на главния прокурор, а днес също е обект на разговори сред протестиращите внесеният проект от ГЕРБ за промяна на Конституцията.

Днес започнаха преговорите между ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, на които бе обсъдена идеята на управляващите за нова конституция на страната. ГЕРБ и ВМРО постигнаха принципно съгласие за промяна в конституцията на страната и свикване на Велико Народно събрание. НФСБ също ще подкрепи партньорите.

Господин Борисов да не се подхлъзнете като идвате на работа. Искаме оставката на Борисов, Гешев, цялото правителство, предсрочни избори, служебен кабинет, изброи от сцената Арман Бабикян. Ние сме тук, за да положим нашата държава на основите на свободата, справедливостта и демокрацията. Имаме само тази претенция и имаме право на нея, затова сме се събрали. Искаме правила валидни за всички, подчерта Бабикян.

Финансовият експерт Мика Зайкова, която също беше на протеста заяви, че българите са се събудили и ще потърсят правата си. Тук съм да изкажа огромното си възмущение от поведението на евролицемерите от ЕК. Българите протестират 48 дена, а те са слепи, глухи и неми. Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник – манипулиране на изборите.

За да постои още малко на власт Борисов измисли да променя Конституцията, а там при него няма нито един грамотен човек, който да направи това, добави Зайкова. Лукашенко направи същото, каза: аз ще правя нова конституция. Евролицемерите ще трябва да отговарят пред гражданите, че поддържат мафията в България. Вчера Борисов подписа в Гърция проект, който е обречен на гибел предварително. България може от друг терминал да взема втечнения газ без да плаща. Това беше излишно, но ние ще платим на първо време сега 80 млн. евро, обясни още Зайкова.

По-рано днес имаше буря над столицата, силният вятър обърна някои от палатките при Софийския университет. Днес нямаше блокада-изненада на протестиращите. Такива акции до момента имаше в Министерство на правосъдието, в ЦИК, в Антикорупционната комисия и в БНТ. Блокада-изненада има обявена за четвъртък.

Рано сутринта в понеделник недоволни граждани се събраха пред сградата на Областната управа на бул. “Витоша” и поднесоха цветя, след което поканиха областния управител Илиан Тодоров на диалог. Причината беше острия му коментар срещу протестиращите в социалната мрежа след инцидента на бул. “Ситняково”, при който се стигна до сблъсък. 

#мъртва риба #Министерски съвет #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"