Живко Петров откри 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония със зашеметяващ премиерен концерт

Живко Петров откри 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония със зашеметяващ премиерен концерт
M3 Communications Group
A A+ A++ A

Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония 2020 бе официално открито със концерт на Живко Петров Трио – JP3. За първи път  беше представен четвъртият студиен албум на триото „Change the way“. Живко Петров е и 22-рият носител на ежегодния приз за изключителен принос в развитието на българската култура  и представянето ѝ зад граница. Специален гост на концерта бе най-големият български пианист през последните  десетилетия  Людмил Ангелов.

„Горди сме, че и през тази необичайна за всички ни година Аполония отново събира на едно място едни от най-талантливите и популярни творци. Силно вярваме, че отново ще успеем предадем магията на изкуството на гостите ни, и ще покажем огромния талант на българските творци. Благодарим на всички, които отново са част от този невероятен празник на изкуството и им пожелаваме  безброй вълнуващи емоции и много незабравими спомени от Аполония 2020“  – коментира Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония.

В следващите 6 дни над 30 събития ще вдъхновяват и озаряват Созопол и гостите на Фестивала. На сцената на Амфитеатъра ще излязат изпълнители, като Кирил Манолов, Вяра Шуперлиева, превъзходното Трио Арденца и много други.

#Аполония #откриване #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »