Протестна блокада и на „Дунав мост“ при Русе до довечера

Общество | 2 септември 2020, сряда / 12:42| Показвания:Facebook/Elena Hristova

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор блокираха и района на граничния пункт Дунав мост при Русе, съобщи БНР.

Движението в района на граничния пункт Дунав мост е затруднено, а на камиони от Румъния - абсолютно блокирано. Това е ситуацията от 9.30 тази сутрин и ще продължи официално до 20 часа, докогато организаторите имат разрешително, издадено им снощи от полицията. Участниците допуснаха, че блокадата може да продължи и до по-късно тази вечер. 

Автомобили са подредени в крайно лявата лента на кръговото кръстовище и така е блокиран абсолютно достъпът до граничния пункт. 

Протестът е от част от така нареченото "Велико народно въстание". 

Има обходен път:

За информация на шофьорите има обходен път, който отклонява товарните и леки автомобили, които са от България, по булевард "България" на Русе към село Николово. Тъй като обратното движение от Румъния към България е невъзможно поради по-нисък мост в съседна лента на обратната посока, всички товарни автомобили изчакват на румънска територия. Това създава огромни трудности и ще създаде такива през нощта, когато ще бъдат пуснати камионите.

Според протестиращите, точно това е начинът в Европа да разберат българските проблеми - със затварянето на вратата към нея. 
Тагове: Русе, Дунав мост, блокада, протест

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси