От "Възраждане" опровергаха, разпространената от СДВР информация (СНИМКИ+ВИДЕО)

От "Възраждане" опровергаха, разпространената от СДВР информация (СНИМКИ+ВИДЕО)
A A+ A++ A

Политическа партия „Възраждане” опровергава появилата се в медиите информация в следствие на казаното от старши комисар Георги Хаджиев на брифинга на СДВР.

Арестуваните симпатизанти на Възраждане са седем човека и нито един от тях няма криминална регистрация.

Политическа организация Възраждане е на площада от сутринта, за да изрази гражданската си позиция и да поиска и получи оставката на Правителството и Главния прокурор.

Нито един от членовете  ни не е бил агресивен към полицаи или граждани. Голяма част от хората на площада са жертва на провокации и полицейски произвол.

Един от задържаните Възрожденци е пребит от полицаите без повод.

Ритан е в главата, блъскан е с каски и щитове от група полицаи. Не само са нарушени гражданските му права, но и към момента полицията отказва да бъде медицински освидетелстван. (снимка в прикачен файл)

Другият задържан е в момента с една обувка. Другата е изгубена докато е влачен от група полицаи. Блузата му е разкъсана.  (снимка в прикачен файл)

Припомняме, че още сутринта Георги Георгиев от Възраждане в интервю за БТВ заяви, че членовете и симпатизантите на партията НЕ СА на площада, за да се сблъскват с полицията. Именно членовете на Възраждане помогнаха на полицаите да си възвърнат изпуснатите шлемове и щитове след съприкосновение с протестиращи в началото на деня.

За пореден са погазени гражданските ни права  и институциите  се използват като политическа бухалка срещу Възраждане.

#СДВР #протест #Възраждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »