Разкази за неправомерно задържане на протестиращи обикалят публичното пространство

Разкази за неправомерно задържане на протестиращи обикалят публичното пространство
A A+ A++ A

Разкази за неправомерно задържане на протестиращи обикалят публичното пространство. Потърпевши, а и техни близки, споделят за напрежението при снощния протест.

Някои твърдят, че са били изблъскани от органите на реда в опита за справяне с агресивната група от демонстрантите. Други свидетелстват, че са били задържани без причина.

На протестите напрежението се покачи снощи след 22 ч. Въпреки призивите демонстрацията да остане мирна, се стигна и до физическа разправия.

Журналистът на свободна практика Димитър Кенаров бе сред задържаните. Историята му доби популярност и заради това, че той твърди, че въпреки че е показал журналистическия си бач, е бил отведен в полицейско участък. Майката на Димитър пък коментира, че дълго време не е знаела къде е синът й.

Сред имената на задържаните се появи и това на доц. Стоян Бешков - ръководител на отдел в Природонаучния музей в София.

Днес представители на МВР заявиха пред Novini.bg, че журналистите трябва да носят баджа си на врата и той да се вижда добре.

В чужбина, например, е практика при подобни събития, при които е възможна ескалация на напрежението, представителите на медиите да с жилетки, на които пише PRESS.

Иначе от полицията изнасят постоянно информация за случилото се снощи. СДВР разпространи и кадри от провокациите. Органите на реда са категорични, че нагласата за мирен протест е прерастнала в умишлено търсено единоборство с полицаите. На всички потърпевши е била оказана медицинска помощ, докладваха и от Спешната помощ.

#полиция #арести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"