Скандалено аудио показва как е уволнена Бойка Анастасова, протестирала от перваза на Партийния дом (АУДИОЗАПИС)

Скандалено аудио показва как е уволнена Бойка Анастасова, протестирала от перваза на Партийния дом (АУДИОЗАПИС)
A A+ A++ A

Уволниха дисциплинарно от „Пирогов”физиотерапевта Бойка Анастасова, станала известна като медсестрата, стояла на перваза на Партийния дом през март по време на протеста на здравните работници. Причината за махането й е неспазена вътрешна заповед, която задължава работещите в спешния институт да си правят PCR-тест за COVID-19 при завръщане от отпуск.

„Не знаех за тази заповед, никой не ме беше уведомил за нея. Нямаше я качена дори на сайта на „Пирогов”. На 24 август, когато се връщах на работа след отпуск, заради ненаправения PCR-тест шефът на Клиниката по детска хирургия доц. д-р Христо Шивачев ме изгони от работа. Поисках да ме освободи писмено, за да не излезе, че съм се самоотлъчила. Заради моето настояване той започна да ме ругае. Същото направи и началникът на Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Николай Цуцумански. Той дори си позволи да ме бута и обижда пред пациентите”, разказа пред сайта Lupa.bg Бойка Анастасова.

В интернет се разпространи и скандален запис за случилото се. Преполага се, че на него се чува как е уволнена Анастасова от доц. д-р Христо Шивачев и д-р Николай Цуцумански. "В тази клиника такива права и свободи, каквито търсиш, няма", казват на медицинската сестра докато я гонят.

#медицинска сестра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"