Започва изплащането на пенсиите за септември с еднократна допълнителна помощ от 50 лева

Започва изплащането на пенсиите за септември с еднократна допълнителна помощ от 50 лева
A A+ A++ A

Националният осигурителен институт започва изплащането на пенсиите за септември, като всички пенсионери ще получат към пенсиите си еднократна допълнителна сума от 50 лева.

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета, което се провежда чрез видеоконферентна връзка. "Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври на 2 120 000 пенсионери", допълни той във Фейсбук.

Премиерът съобщи още, че с до 30 на сто се увеличават заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица, като за целта са отпуснати допълнително над 5 милиона лева.

С над 30 на сто ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември, изтъкна още премиерът.

 

#пари #пенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »