Ръст на обявите за работа през август

Ръст на обявите за работа през август
АЗ
A A+ A++ A

10% повече обяви за работа са публикувани у нас през август в сравнение с предходния месец юли, показва проучване на популярна платформа за трудова заетост, предаде БНР. Въпреки това, броят им остава с 35 на сто по-малко, отколкото за същия период на миналата година.

Анализ на целия период след възникването на пандемията показва, че през август предложенията за работа са най-близо до нивата, непосредствено преди кризата, предизвикана от коронавируса. Броят на публикуваните обяви през изминалия месец е с 11,6 процента по-малък от този в края на февруари тази година. За разлика от юли, когато се наблюдаваше спад в обявите във всички сектори, през август тенденцията е положителна за всички сектори. С най-голям ръст са офертите за работа в производството, търговията и продажбите, IT, логистиката и транспорта. 

Разпределението на обявите по градове показва, че за първи път делът на предложенията в Пловдив изпреварва този във Варна. София остава водеща в класацията с най-много публикувани обяви.



#обяви за работа #август #пазар на труда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »