Обявиха и официално победата на Нинова в изборите за шеф на БСП

Обявиха и официално победата на Нинова в изборите за шеф на БСП
БСП
A A+ A++ A

Категорична победа за Корнелия Нинова. Тя получава 81,5% подкрепа от социалистите на първия пряк избор в историята на БСП за лидер на партията. Така Нинова остава начело на БСП за следващите четири години, предаде БНТ. Избирателната активност на вота е 67,1%.

Централната комисия по провеждане на избора за председател на БСП даде пресконференция в централата на БСП на "Позитано" 20.

От Централната избирателна комисия за избора на лидер на БСП обявиха, че всички с право на глас са около 80 900. Получени са над 50 жалби, обявиха от ЦИК, като най-честите са: нарушаване на предварителните споразумения в някои от общините, изборните помещения и тяхната подмяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

Председателят на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП Емил Войнов съобщи, че изборът за председател е бил честен и прозрачен за медиите, предаде БГНЕС.

Избиратели по списък са 80 236, от тях са гласували 53 807 са гласували. За Корнелия Нинова има 43 228 гласа или 81,5%. Войнов посочи, че това са предварителни резултати.
На второ място се нарежда досегашният заместник-председател на социалистите Кирил Добрев. Той е получил 7914 гласа или 14,9%. Трети остава Красимир Янков, за когото са гласували 1118 души или 2,1% последен е Валери Жаблянов със 759 гласа или 1,4%.
Вече са въведени резултатите от електронните таблици. Предстои да се обработят хартиените протоколи, но разликата едва ли ще бъде голяма.

“Окончателните изборни резултати ще станат ясни утре. Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на крайния изборен резултат”, каза Войнов.
Според правилата, партийната ЦИК трябва да обяви окончателните резултати от вота 48 часа след приключването му.
Решението за пряк избор на председател на партията беше взето от Конгреса на БСП през февруари 2017 г., по предложение на самата Корнелия Нинова.





#Корнелия Нинова #БСП #председател #избори #победа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »