Протестиращите майки нахлуха в парламента, Караянчева готова на диалог

Протестиращите майки нахлуха в парламента, Караянчева готова на диалог
iNews
A A+ A++ A

Протестиращи майки от „Системата ни убива“ са влезли в сградата на парламента и отказват да го напуснат, предаде репортер на БГНЕС.

Те са отправили писмо до председателя на законодателния орган Цвета Караянчева и парламентарните групи, с което са поискали среща в периода от 16 до 18 септември. С майките има и малко дете.

„Това, което сутринта получих от майките, които днес разбирам, че продължават да стоят на пропуска, е едно писмо до мен, до всички парламентарни групи и до народните представители, които не членуват в групи. То е възвание, от което аз разбирам, че те искат да разговарят с нас“, обясни Караянчева. Тя увери, че писмото е препратено до всички групи и подчерта, че не вижда причина жените да продължават да стоят във фоайето на един от входовете, тъй като нямат никакви други искания.

В писмото си майките са поискали ръководството на парламента да проявяват „достойнство и смелост“ да се срещнат с тях, за да предоставят своята гледна точка за намиране на „конструктивни решения за помиряване на народа“.

„Не виждам каква е причината те да продължават да стоят тук. Аз съм заявила своето желание за диалог с тях. Уточняваме кога ще е възможно ПГ на ГЕРБ да ги приеме. Оттук нататък това, че те стоят там и търсят контакт с народни представители, аз недоумявам“, каза председателят на парламента. „Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации, не бива да допускаме това, което се случи предния път с барикадираните сестри. Призовавам НСО да си свършат работата и да уведомяват гражданите за моите разпоредби“, допълни още тя. 



#майки #протест #Системата ни убива #Цвета Караянчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »