Представители на погребалните агенции в Мадрид предупредиха: Не сме готови за втора вълна

Представители на погребалните агенции в Мадрид предупредиха: Не сме готови за втора вълна
A A+ A++ A

Представители на погребалните агенции в Мадрид предупредиха, че няма да успеят да смогнат с жертвите на коронавируса, както са съумели да го направят през първите месеци на пандемията.

Десетки погребални агенти излязоха пред Общината в испанската столица, настоявайки местната власт да им осигури допълнителна работна ръка.

Истината е, че не сме готови за втората вълна. Готови сме да се мобилизираме и да дадем адекватен отговор на пандемията и да коригираме част от грешките, които допуснахме в началото, но това трудно ще се случи, тъй като имаме недостиг на персонал, заяви генералният секретар на Асоциацията на погребалните агенции в Мадрид Руфино Рамос.

През март и април човешките ни ресурси зависеха от саможертвата и отдадеността на работниците, които поемаха извънредни дежурства, но сега това едва ли ще бъде възможно. Ето защо искаме Общината да привлече и да сключи договор с поне 40 нови служители, за да бъде гарантирана публичната услуга, която ние извършваме, допълни още Рамос и посочи, че въпросът с броя на крематориумите в Мадрид също трябва да бъде взет под внимание, тъй като и те се оказват недостатъчни.

От местната управа не са дали категоричен отговор дали ще удовлетворят исканията им.

#Мадрид #covid-19

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »