Полицаите се готвят за протестни действия: Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР

Полицаите се готвят за протестни действия: Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР
A A+ A++ A

Основната заплата на един полицай е около 900 лв с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Това заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР пред "Bulgaria ON AIR".

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

"Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен - 10 стотинки на час", добави той и посочи, че ако не бъдат взети мери, полицаите ще излязат на протест.

"Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличение заплатите на въпросните 34 агенции с 30%.", допълни Хрисимов.

,,Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите - това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин'', каза още той.

#МВР #полиция #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"