Правителството одобри отлагане на плащането на концесионно възнаграждение за 2020 г. на летищата във Варна и Бургас

Бизнес | 30 септември 2020, сряда / 14:50| Показвания:БГНЕС

Правителството одобри предложението за прилагане на мярката – отлагане плащането на вноските на годишното концесионно възнаграждение за 2020 г. от летищата във Варна и Бургас.

Тази мярка е одобрена от Европейската комисия, като отложеното плащане на годишното концесионно възнаграждение за 2020 г. следва да бъде извършено в срок до 31.01.2021 г., а в срок до 31.10.2021 г., следва да бъде заплатен и уравненият размер на концесионното възнаграждение, чието изчисление ще се извърши въз основа на представения от концесионера през 2021 г. одитиран годишен отчет за 2020 г.

Мярка за подкрепа на ликвидността на летищата във Варна и Бургас помага да се отстранят сериозните смущения в икономиката в черноморския регион и България. Тази мярка е част от поредица от мерки за икономическа подкрепа, предвидени от българското правителство.

За уреждане на приетото Решение на Министерския съвет, между траните по действащия концесионен договор ще бъде сключено допълнително споразумение за изменение и допълнение на договора за концесия.
Тагове: Министерски съвет, концесионни плащания, отсрочка, летища, Бургас, Варна

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси